Πριν και μετά: Ένα διαμέρισμα που έχει επαναφέρει την ιστορική του διάταξη

Το διαμέρισμα στο κτίριο στη λεωφόρο Strastnoy κληρονομήθηκε από τον τωρινό ιδιοκτήτη. Ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να το νοικιάσει, αλλά πρώτα να το ανακαινίσει και να ανανεώσει την ανακαίνιση: η εικοσαετής διακόσμηση, παρά την ποιότητά της, δεν φαινόταν πλέον σχετική.

Ένας ειδικός με εκτενή εμπειρία σε αναπροσαρμογές προσκλήθηκε για συνεργασία. Αλλά η πρώτη γνωριμία με το έργο αποκάλυψε μεγάλα προβλήματα. Αποδείχθηκε ότι η προηγούμενη αναπροσαρμογή ήταν παράνομη: η κουζίνα είχε μεταφερθεί στο σαλόνι, το μπάνιο είχε μεγαλώσει χωρίς έγκριση. Ο σχεδιασμός του σπιτιού επίσης πρόσθεσε στις δυσκολίες: η Επιθεώρηση Κατοικιών της Μόσχας αρνήθηκε να εγκρίνει ακόμη και μια μικρή μετακίνηση των χωρισμάτων σε σχέση με το σχέδιο BTI λόγω του φορτίου στα ξύλινα δάπεδα. Ήταν σημαντικό για τον ιδιοκτήτη να έχει μια νόμιμη διάταξη χωρίς μακροχρόνιες εγκρίσεις, έτσι αποφασίστηκε να επανέλθει το έργο στο αρχικό σχέδιο – να αποκατασταθεί η διάταξη της δεκαετίας του 1950. Τώρα το διαμέρισμα έχει τρία δωμάτια, μια μικρή κουζίνα και χωριστά μπάνια, και η αναπροσαρμογή δεν χρειάστηκε καν να εγκριθεί· συμμορφώνεται πλήρως με το σχέδιο BTI.

ΧΩΛ

Η παλέτα του εσωτερικού είναι ανοιχτές φυσικές αποχρώσεις, χωρίς έντονες πινελιές στη διακόσμηση. Λόγω του μικρού χώρου, υπάρχουν πολλές ίδιες λύσεις εδώ: για παράδειγμα, για το φινίρισμα του δαπέδου χρησιμοποιήθηκε ένας τύπος πορσελάνης και παρκέ, ώστε να μην διασπαστεί ο ήδη μικρός χώρος.

Ιδέα και λύση: το ύψος της πόρτας είναι 230 εκ. – αυτό είναι λίγο ψηλότερο από το πρότυπο. «Με τρία μέτρα ταβάνια, δεν μπορείτε να εξοικονομήσετε στο ύψος των θυρών», λέει η Natalya Shirokorad.

Ταυτόχρονα, εξοικονομήθηκε το προϋπολογισμό λόγω των έπιπλων, για παράδειγμα, ντουλάπες. Αγοράσαμε συστήματα αποθήκευσης για το υπνοδωμάτιο και το γραφείο από την IKEA – ήταν τρεις φορές φθηνότερα από το να κατασκευάζαμε ντουλάπες κατά παραγγελία.

ΣΑΛΟΝΙ

Μια βιβλιοθήκη-βιτρίνα, ένα χαλί, μια μικρή σιφονιέρα με πόρτες με γρίλιες και ένα τραπεζάκι – αυτά τα αντικείμενα διατηρήθηκαν από την προηγούμενη επίπλωση για να μειωθεί ο προϋπολογισμός του έργου. Ο καναπές είναι πολύ καλής ποιότητας, παρά την ηλικία του, ήταν αρκετά εύκολο να ξαναεπενδυθεί.

ΚΟΥΖΙΝΑ Το τραπέζι και οι καρέκλες της τραπεζαρίας είναι αντικείμενα που έμειναν από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες. Ταιριάζουν στο εσωτερικό μιας μικρής κουζίνας τόσο στη διάθεση όσο και στο μέγεθος – μόνο τα καθίσματα των καρεκλών χρειάστηκε να επενδυθούν εκ νέου.

Τα παράθυρα διατηρήθηκαν, αλλά προστέθηκαν με νέες λαβές: τα αξεσουάρ σε φινίρισμα ορείχαλκου συνδυάζονται με τα κρεμαστά φώτα.

Η τοποθέτηση του εξοπλισμού και η διαμόρφωση της κουζίνας υπαγορεύτηκαν από το σχέδιο BTI. Παρά το μικρό μέγεθος της κουζίνας, καταφέραμε να εγκαταστήσουμε ένα πλυντήριο ρούχων στα δεξιά του φούρνου και ένα πλυντήριο πιάτων στα αριστερά. Τα κρεμαστά ντουλάπια σχεδιάστηκαν μέχρι την οροφή για να αυξηθεί ο αριθμός των χώρων αποθήκευσης, και οι προσόψεις επιλέχθηκαν σε λεία σχεδίαση, χωρίς πάνελ, ως η πιο οικονομική επιλογή.

Στη φωτογραφία: έτσι έμοιαζε το υπνοδωμάτιο πριν από την ανακαίνιση.

Το κρεβάτι αντικαταστάθηκε στο υπνοδωμάτιο: αρχικά σχεδίαζαν ένα μπορντό κεφαλάρι, αλλά ήδη στο εργαστήριο άρεσε απροσδόκητα στον πελάτη το μπλε ύφασμα. «Το πλεονέκτημα μιας ουδέτερης παλέτας είναι ότι μπορέσαμε να αλλάξουμε γρήγορα τις πινελιές», λέει η Natalya Shirokorad.

ΓΡΑΦΕΙΟ-ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ

Το τρίτο δωμάτιο, ανάλογα με τη σύνθεση της οικογένειας των μελλοντικών ενοικιαστών, μπορεί να παίξει τον ρόλο του γραφείου ή του παιδικού δωματίου. Για να παίξει τη στενή μορφή του δωματίου, η Natalya Shirokorad πρότεινε να τοποθετηθεί ένας καναπές σε μια εσοχή μεταξύ των ντουλαπών: αυτή η τεχνική επέκτεινε οπτικά το δωμάτιο.

Στη φωτογραφία: έτσι έμοιαζε το μπάνιο πριν από την ανακαίνιση· κατά τη διάρκεια μιας αναπροσαρμογής πριν από είκοσι χρόνια, αυξήθηκε παράνομα.

Τα μπάνια χωρίστηκαν για να επιστρέψουν στα όρια σύμφωνα με το σχέδιο BTI. Η εργασία με τόσο μικρά δωμάτια αποδείχθηκε δύσκολη: στο ντους, για παράδειγμα, η κουρτίνα άλλαξε τρεις φορές για να επιτευχθεί άνετο άνοιγμα στην καμπίνα, «σφηνωμένη» μεταξύ του ντουλαπιού και του θερμοσίφωνα αερίου. Εκτός από τα πλακάκια, χρησιμοποιήθηκε ζωγραφική στους τοίχους για να γίνει ο χώρος πιο ζεστός.

Σχετικά με τα πάντα

Videos from internet

Related articles: